9 Ağustos 2012 Perşembe

TÜM ANNELER

TÜM ANNELER

GÜZEL VE ÖZELDİR

         Güzel ve özel bir yazı siparişle yazılmaz. Duygu, düşünce, akıl ve mutlu bir yaşamın kaynaklarını özümlemekle hayata geçirilebilir. Ana kucağından, yaşam ocağına ilerleyen insan için doğma ve doğrulma kavramlarından öteye yaşamın gerçeklerini anlamak ve yorumlamak gerekir.

         Bu yazının anneler gününde tüm annelere özel ve güzel bir yazı olması hedeflendi. Tüm çıkarların ötesinde, tüm anneleri kutsamak, onlara layık bir betimlemeler yapmak haklarıdır diyerek tuşları gıdıklamak gerekir.

         Toplum denilen, yarınlara akan insani oluşumun, kendi geleceğini kendi kurabilmesinin temelinde ki; üç ana ögeyi göz ardı edemeyiz.

         Toplumu, geleceğe uçan bir kanatlı varlık olarak algılarsak, yazınımızın özünü daha güzel kavramış oluruz. Bu kanatlı varlığımızın bir kanadı annelerimiz, diğer kanadı babalarımızdır.

         Sağlıklı, üretken, gelişmiş, verimli bir toplumun yaratılmasının hamur yoğurucusu, annelerimizdir. Bu anlamda annelerimize; “Öf!.., pöf!.., ah!.. vah!.., tüh..,yuh…” diyerek davranmamalıyız.

         Yeryüzüne anne doğulmaz, anne olunur ve anne olarak yaşarsınız. Yaşam sizi; anne elinde, anne ve baba yapar. Bu bağlamda tüm annelerin güzelliği ve özelliği farklıdır. Onların kanatları altında uygar bir toplumun bireyleri yetişir.

         Toplu yaşam alanlarında gördüğümüz annelere, anne adaylarına yapılan haksız uygulamalar, onların hakkı değildir. Annelere bu haksız uygulamaları yapanları lanetlemeliyiz. Karşı cinslerinin vahşi yaklaşımları  onların hakkı olamaz. Dayanaksız suçlamalarla annelerin ve anne adaylarının aşağılanması, örselenmesi, ötelenmesi tüm toplum tarafından şiddetle red edilmesi gerekir.

         “Karı koca arasına girilmez. Kadının karnında sıpayı, sırtında n sopayı eksik etmeyeceksin. O zaten eksik etekli. Saçı uzun aklı kısa…” teraneleri tüm annelere yapılan en büyük hakaretlerdir. Erkek egemen bir toplum olarak tüm erkeklerin anneleri ve eşleri olmadan sağlıklı, mutlu huzurlu, başarılı olmaları olanaksızdır.

         TEK KANATLI KUŞ UÇAMAZ.

         Annesiz çocuk, eşsiz erkek, hanımsız ev, emekçisiz fabrika, öğretmensiz sınıf, yöneticisiz kurum ve kuruluş düşünülemezse, tüm anneler toplumun aynasıdır, mayasıdır.

         Eğitim ve öğretimde çalışma günlerimde yüreklice, flut ve mandolinle çalıp söylediğim; Sayın Muammer SUN’un “ANNEMİZE TÜRKÜ” isimli çocuklarında çok sevdiği eserinin sözlerini paylaşmalıyım.

         TÜM ANNELERE…

         “Çocuğa bakar anne./ Evine tapar anne./ Gece gündüz çalışır/ yarını yapar anne.

         Gelin çiçek derelim. Yollarına serelim. Sevgi dolu türkülerle annemize verelim.

         Güneşin alası çok./ Her evin çilesi çok./ Anneler çeker yükü./

Kimsenin bilesi yok.

         Gelin çiçek derelim. Yollarına serlim. Sevgi dolu türkülerle annemize verelim.

         Anamız başımızda./Her öğün aşımızda./ Ananın emeği var.

Her iyi işimizde.

         Gelin çiçek derelim. Yollarına serlim. Sevgi dolu türkülerle annemize verelim.”

         Gelmiş ve geçmiş, bu toplumun geleceğe taşınmasına hizmet etmiş, Ulusal bağımsızlık ve özgürlük savaşına katılarak şehit olan tüm kahraman ve gazilerimizi, ulusal liderlerimizi besleyip büyüten tüm annelerinin önlerinde saygıyla eğilirim

         *İ DURAK İ* diliyor ki; yaşam savaşının kahraman, cefakar, vefakar ve tüm erdemler kaynağı annelerin bu güzel günü kutlu olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home