11 Ağustos 2012 Cumartesi

SANILARIMIZLA YAŞAMAK

Sandık üstünde sandık. Sandığın içinde mutluluk var sandık. Mutluluğu paramız olunca yakalayacağız sandık. Eski yıl sona erdi, yeni bir yıl geldi sandık. Sandığın içine daldık. Sandık bize, biz sandığa baka kaldık. Sandık ki her şeyin bir anda; “Değişeceğini sanmak...Olacağını sanmak..Başlayacağını sanmak...Biteceğini sanmak...Geleceğini sanmak...Düzeleceğini sanmak” (ustalardan) yeniden uyanmak sandık.                                                                                                                     Yıllarca önümüze koyduklar tahta sandık. Tahta sandıklar şimdi oldu şeffaf sandık.  Tahta ve şeffaf sandıklar içinden demokrasi çıkar sandık. Sandıkta ne sandıkmış haaa…                                              Yılsonunu/yılbaşına bağlayan gecede tüm hayallerimizin bacadan inecek olan Affan dedeyi bekler olduk. Sırtında kıl heybeden hediyeler çıkacak sandık…

          Bu gecenin sanıları..;.“Yarın güneş daha parlak doğacak...Odanıza kuş sesleri dolacak...Engeller yol, maaş bol, depo ful olacak... Meryem oğlan doğuracak...Kredi kartı borçları sıfırlanacak...Müteahhit içine çimento, demir koymamış bile olsa, apartman dimdik duracak...” SANDIK.(Basından)

           Sandıkta ne sandıkmış ha babam ha!.. De baba de!.. İçinden çıka çıka;  YENİ YIL kazıkları ZAMLAR, çıka geldi. İnce ince yasemince döşenmiş. Acıtmadan, yırtmadan, örtmeden açık saçık herkes  görsün  payına düşeni, demokrasinin nimetlerinden yararlanıyorsa, gücüne göre nasibi alacak sandık. Ağzımız açık kaldı her kes payına düşenden. Sandık ki; katılımda, katlanmada, paylaşımda, eşitlik, adalet  var diyerek hayallere daldık

            Hz. Adem’den,..HZ.İbrahim’e, HzDavud’dan HZ.Musa’ya, Hz. İsa’dan, HZ. Muhammed Mustafa’ya kadar tüm peygamberler insanlığı “doğru yola, dos doğru yola.” Çağırdılar.Tüm peygamberlerin, Ulema ve bilim adamlarının insanlık yolunda ki çağrılarına, tüm insanların kulak vereceğini, inanacağını sandık.   Şeytanın insanın yanına gelince, insan olacağını sandık.Şeytanı hep dışarılarda aradık, dışarılardan gelip, gece bizi aldatacağını, kandıracağını sandık.

              Kutlu günlerimizin bize mutluluk, sağlık, esenlik, huzurlar getireceğini sandık, Anadolu’muzun bir başından başına kuzeyden güneye, batıdan doğuya kilometrelerce yol aldık. Yollar bizi, eller bizi; bir birimizle barıştıracağını sandık. Can ile cananlar batıdan doğuya davul zurnalarla yollandı. Doğudan batıya, geldiler sandık sandık.    Sloganlar atılınca her şeyin biteceğiniz sandık. Meydan, meydan, kortej kortej,  camiden mezara lanetlerin sorunlarımızı çözeceğini sandık.

               Sandıkta ne sandıkmış anam. Boşalt, boşalt bitmiyor. Şimdi, sandıksı beyinler, sandıklar içine saklamışlar, gaipten haber veriyorlar.  Bu yılımız mutlu, refah, istikrar içinde geçecek, işsizlik azalacak, herkes işsiz, aşsız, eşsiz kalmayacak, siz yeter ki kemerleri sıkınız. Okyanusları, kıtaları, sarsan ekonomik KRIZ bizi TEĞET geçer sandık. Sandıktan kriz ekonomisi tedbirleri ortaya çıktı.

                   Siz öyle sanın, olur olmaz lafa kanın.Boyuna bosuna, ayakkabısına, libasına, entarisine baktık, dalyan gibi.  Söylemleri, kitap gibi laflar. Konuştu mu meydan gümbür gümbürdüyor. Bizim vekilimiz sandık. Millete sadakatını unutmaz sandık. Sözün başına döndük. Sandık içinde sandık, sandıktan her çıkanı adam sandık. Adam sandıklarımız TRUVALARMIŞ.

           TRUVALARIN içine baktık, ADAM GİBİ ADAM çıkacak sandık.Çıka çıka, kendi ruhumuz, kendi bedenimiz çıktı.*İ DURAK İ*

            Görme engelli, Tüm engelli vatandaşlarımızı sorunlarının yerinde ve zamanında çözülmesi dileklerimle. Çalışan gazetecilerimizin sorunlarının çözümünde kendilerine sabır, sağlık, esenlik ve mücadelelerinde başarılar diliyorum. İnsanların başlarına gökten taş düşse sebebini gazetecilerden bilinen bir ülkede yaşıyoruz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home