9 Ağustos 2012 Perşembe

PARTİ DEDELERİNE

        Her insan topluluğunun kendini geleceğe taşıması, siyasi ve ekonomik birlik ve bütünlüğü koruyabilmek için; damarlarındaki, asil kanı hücrelere taşıyan ana ve kılcal damarlar vardır. İnsan toplulukları kendi kurum ve kurallarını kalıcı kılmanın yolu, kendilerine yol gösterenleri güzel örnek alarak, bu güzel örneklerine tutum ve davranışlarıyla, özgürlük, eşitlik, adalet ve inançla, katılım paylaşım ve katlanmaları gerçekleştirme çalışmalarında bulunurlar.

         Doğu toplumlarıyla batı toplumlarını bir birinden ayran temel özelliklerin başında; toplumlarını yönetmenin yöntem farklılıklarından kaynaklanır.

         Toplum yönetimindeki; katılım, paylaşım ve katlanmanın nasıl olacağına kimin veya kimlerin karar verdiğine bakılır.

         DÜRÜST yönetim ilkesi; dürüst, katılım, dürüst paylaşım, dürüst katlanmayı ister. Eşit katılım, eşit bölüşüm, eşit katlanma gerektirir. Adil adalette;  dengeli davranış, dengeli söyleyiş, dengeli yiyiş vardır. Dürüstlüğün, içini doldurduğu bu yönetim biçimine DEMOKRAT YÖNETİM adı verilir. Halk için, HAKK’ça yapılan bu yönetimi evrensel adına DEMOKRASİ diye tanımlanır.

         Torunlar, dedelerine, dedeler torunlarına güzel örnek olmak zorunluluğu vardır. Babalar, babalarından aldıkları güzellikleri çocuklarına taşırlar. Parti üyeleri, liderlerinden aldıkları sağlıklı iletileri sokaktaki vatandaşa aktarmaya çalışırlar. Üyelerini ikna edemeyen liderler(ÖNDERLER, DEDELER, VELİLER, PİRLER….) Evliyalar arasına katılamazlar, tarihin sahnesinden silinip giderler.

         Osmanlı Devleti’ni yöneten padişahlardan arka arkaya kaç tanesini sayabilirsiniz?  Üç, beş tanesinden ilk aklınıza gelenlerin temel özelliklerini bir inceleyiniz. Adaletli, haksızlıklar boyun eğmeyen, fatih, yenilikçi, atılımcı kahraman olanlarını hemen aklınıza gelir.

         Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere emanet eden Devlet başkanlarımıza ve siyaset adamlarını sıralayınız dediklerin de;

         Mustafa Kemal Atatürk, ismet İnönü, Celal Bayar, Süleyman Demirel,  Bülent Ecevit hemen aklınıza gelir sanırım. Bunu sebeplerini sizlere sayacak değilim.

         Benim asıl sizlere iletmek istediğim; Liderliğine soyunduğunuz kitlelere güzel örnek insan motifleri sizde olması gerekir. KABURUNUZ ÇIKINCAYA, ÖLÜNCEYE KADAR, İNADIM İNAT, SURATIM İKİ KANAT DİYEREK, KENDİNİZİ VE SİZE GÖNÜL VEREN İNSANLARI GERMENİZE GEREK YOK.

         Dede dedeliğini, baba babalığını, ana analığını, ebe ebeliğini, nine nineliğinin kadrini ve kıymetini bilmelidir. Kendini temsil edecek nesiller yetiştirmeyi, onların muhalefetine katlanmayı bilmelilerdir.,

         Sözüm; Köyde, kasabada, kentte, tüm ülkedeki siyaset dedeleri kendilerine yeniden çeki düzen vererek, nesiller arasındaki güven ve işbirliğine katkıda bulunmaları en güzel ve makbul bir insanlık ibadeti olur.

         SON DEM;

         “YİĞİT GÖLGESİNDE YİĞİT, ÇINAR GÖLGESİNDE SÖĞÜT YETİŞİR.(anonim)” *İ DURAK İ*

 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home