9 Ağustos 2012 Perşembe

MASKELİ YAŞAM


        İnsan içten davranışlarıyla çevresinde kabul görür. Öyle zamanlar vardır ki, içtenliğiyle sorgulanır, yargılanır ve infaz edilir.

         İÇTEN DAVRANMAK: İnsanın, insan ruhuyla, bedeninin sıcaklığıyla tüm duygularını çırıl çıplak ortaya sermesidir. Doğrudur, yanlıştır, ama tartışılır. Söz gelimi bir eğitimcisiniz. Sınıfa girdiğinizde çocuklarla iletişim kurabilmeniz, gençlerle konuşmak için, çocukça ve genççe düşünüp onlara göre tavır almak ve sesinizin tonunu onları okşayacak, onları esinlendirici olmalıdır.

         Çocuk ve gençtir diyerek onlara aldırmazsanız, sizin bir sahtekar bir insan olduğunuza hükmederler. İçtenliğinizin ölçüsüne göre size değer verirler.

         Sınıfı terk edip, sokağa çıktığınızda, durumlar değişir. Kendiniz, kendinizi tanıyamayacak kadar davranışlar içinde bulursunuz. Yüzünüzün renginden, taktığınız kravata, giydiğiniz ayakkabıya kadar, şekilden şekle girdiğiniz fark edemezsiniz. İçinde bulunduğunuz toplum bun sizden özenle ister.

         İÇTEN DAVRANMAK SİZE ZARAR VERMEYE BAŞLAR

         Doğruluk, dürüstlük adına, içtenlik adına kendi kendinize zarar vermeye başladığınızda, önce mideniz, sonra başınız, sonra tansiyon ve şekeriniz ve daha sonra kalbiniz bu duruma isyan eder.

         “İNSAN, UNUTKALIKLA(NISYANLA) SAKAT, BİR VARLIKTIR”

         TECRÜBE NEDİR? ALDATILDIKLARIMIZIN BİLEŞKESİDİR. Diyerek tanımlayanlar vardır. Yaşam sorunlarımızı çözme deneyimlerimizin sonunda elde ettiğimiz yeti.

         BED DURUM KURTARICILARINDAN DESTEK ALMAK

         Basit anlamıyla kendi, kendimize MASKLAR, BU MASKLARA UYGUN MASKELER TAKMAK GÜNÜMÜZÜ KURTARIR.

         SÖZGELİMİ;

         Eş maskesi, dost maskesi, vefakar anne, cefakar baba, babacan öğretmen, aslan gibi müdür, canavar gibi işadamı, adam gibi adam, jet gibi sürücü, bitirim adam, yardımsever insan, inançlı adam, iş bitirici, atılgan, girişken adam maskeleri sokaklarda caddelerde o kadar çok ki.

         SİZ HANGİ MASKEDEN ALMAK İSTERSİNİZ EFENDİM?

         Sokak birden hareketlenir. İnsanlar aynı yöne bakarlar. Ortalıkta bir çığlık, feryad…

         Yan yolda 18 sekizinde bir kız kaçıyor, bir delikanlı takip ediyor. Kızın ayağı taşa takılır yere düşer. Delikanlı kızın üstüne kapaklanır: Niye benden kaçıyorsun?

-         “SENİ SEVİRDUM BEN. SEVİYORDUM” Maskesiz aşklar ancak yoksullara hastır. Başka verebilecekleri şey yoktur.

-          

İNAT BU YA

 

BAK TIM Kİ;

Beyaz, siyaha- tavan, tabana- denizler, karaya İNAT.

Ayaklar, başa- ay, güneşe- yıldızlar, aya İNAT.

Dallar, köklere- ateş, suya- toprak, bulutlara İNAT.

 İnsan, gölgesine-arı, peteğine-yalan, gerçeğe İNAT.

İNAT BU YA

MASKELER TAKMADAN, BEN DE SİZLERİ SEVMEYE İNAT.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home