9 Ağustos 2012 Perşembe

KAYIŞ VE KOTAN

        Yazımın başlığını ŞANTAJCILAR olarak yazmayı düşledim. Düşüncelerimi yönlendiren ÇANAKKALE ZAFERİ ve 253 bin Şehidimizin  anısına kutlanan ŞEHİTLER GÜNÜN de;YİĞTİLERİN HARMAN olduğu GELİBOLU YARIM ADASI’nın, 1915 Yılındaki durumu gözlerim önüne geldi.

         Cahit Sıtkı Tarancı’dan;

         “EN TEMİZ, EN GÜZEL İNSANLIK ONDA;

         TARİHLER BOYU KAHRAMANLIK ONDA;

         MEHMETÇİK ÖLÜR, MEÇHUL ASKER OLUR.”

         Bu gün; kendi dışkısından sinek kovalayamayan adamların siyasete soyunarak, bin türlü; mendakka dükkalarla, milleti temsil edenlerin aldığı kararların ülkemizi nereden nereye getirdiğini, herkesin  çok iyi anlamasında yarar vardır.

         Vatandaş, Abu zuddin dalga geçiyor aklınca;”Kendi başını bağlayamayandan, gelin başı bağlamasını beklemek akılsızlıktır.” TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ CEYLAN DERİSİ KOLTUKLARINA OTURUNCA MİLLETİ UNUTATNLARA, VATANI SATANLARADIR SÖZÜM. İsterse babamın oğlu olsun. Emme, basma tulumbaya dönen başlar ve kolları yoruluyor,  mübareklerin.

         Dost görünen düşmanlarını seçemeyen iktidarları, iktidarların kusurlarını millete sunamayan muhaliflerin yerini dolduracaklar bulunur. Bu ülkede hiç kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla doludur.

         ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ KILAN DÜŞÜNCENİN YARATTIĞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZİN, BULUNDUĞU COĞRAFYADAKİ YERİNİN ÖNEMİNİ, İNSANLARININ İNANÇ, AHLAK, ÇALIŞKANLIK, YİĞİTLİK VE KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN, ÖYKÜLERİNDEN, MENKİBELERDEN nasiplenmeyenlerdir.

         Bu gün demokrasinin erdemlerinden yararlananlar, yarın demokrasi düşmanı olup çıkıyorlar. Bugün çok demokrat olanlar yarın;” Dün, dündü cancağızm.” Diyerek günü kurtarmaya çalıştıklarına şahit oldu TÜRK HALKI.

         Dr. CEYHUN ATUF KANSU’DAN;

DEMOKRASİ

“Biz bu günlere ha deyip gelmedik, /Biliyor derinden biliyorum.

Aşiyan’da Tevfik Fikret, Magosa’da Namık Kemal

Hayatımın ta içinden: ŞİİRİN, AKLIN, HAKKIN SAVAŞLARI

HAVZA YOLUNDAN otomobille MUSTAFA KEMAL

Kan döken bu uğurda inleyen sessiz HALKIM

Hayatımın ta içinden geçiyor.”

 

“KAYIŞ BİLİR, KOTAN NE ÇEKER.”; YAR ELİNDEN, EL DİLİNDEN,  YOZ, TOZ SELİNDEN. ZORBALARIN, ŞANTAJCILARIN, FIRSATÇILARIN GÜCÜNDEN…

İhsan bunu bilir bunu yazar. Kimseye etmen nazar. Sevdik, sevdiğine eder işveyle naz.

Damarlarımızdaki asil kanın, asilliğine inanmayan, kansızlara ne denir?

Allah selamet versin, sonlarını Mübarek kılsın.

18 Mart Çanakkale zaferini yaratan, Bu Mübarek ülkeyi bize İHSAN edenlerin huzurunda saygıyla eğilir RUHLARI IŞIKLAR İÇİNDE OLSUN DİYORUM.

        

        

        

 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home