9 Ağustos 2012 Perşembe

KARADUL”

        Canlılar dünyası bir zenginlik kaynağıdır. Ne ararsanız canlılar dünyasında bulursunuz. Olur mu böyle? Dediklerinizi, olur görürsünüz. Hiç şaşırmamalısınız. Aklınızı, nefsinizi, duygularınızı dikkatle kullanmanıza yarayan onlarca örnek bulabilirsiniz?

         BAŞLIĞIMIZA KONU,

         KARADUL;  eşinden boşanmış bir bayan, eşi ölmüş kandın, hiç evlenmeyen bir hanım efendi olarak hayal edebilirsiniz. Araştırmalarım sonucu aldığım bilgileri sizlerle paylaşayım.

KARADUL: Genellikle karanlık yerlerde, tavan aralarında yaşar. Sekiz gözü vardır. Karın bölgesinde tepeleri birleşik iki üçgene benzeyen kum saati gibi bir işaret bulunur. Ortalama 10-12 mm büyüklüktedir. Avrupa'nın güney bölgesinde sık rastlanır. Ağ tuzakları kurarak avlanır. Çaprazvari tellerle ördüğü ağın ortasında kısa bir tünel bulunur. Burada böceklere pusu kurar.
        Dişi, eşleşmeden sonra çoğu zaman erkeğini yediğinden dolayı karadul olarak da bilinir.

 Tabiattaki en zehirli örümcektir. boyutu çok küçük olmasına rağmen, zehiri insanın vücudunun belirli bölgelerini asit dökülmüşçesine hayatı boyunca eriten, tanımlanamayacak acılar çekmesine neden olan, karadul ismini de erkeğini öldürmesinden almış olan siyah örümcektir.   KARADUL ISSIRDI, HAFIZASINI KAYBETTİ, EŞİ MEMNUN

Van'ın Gevaş ilçesinde örümcek tarafından ısırılan Hüsrev Tanrıtanır'ın (41) hayatı değişti. Günde 2 paket sigara içen Tanrıtanır, örümcek ısırdıktan sonra sigarayı tiryakisi olduğunu unuttu.

Edinilen bilgiye göre, Gevaş Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Tanrıtanır, hastanenin kazan dairesinde çalıştığı sırada örümcek tarafından ısırıldı.

Örümcek ısırması sonrası Tanrıtanır'ın hayatındaki ilginç değişiklikler yaşandı. Günde 2 paket sigara içen Tanrıtanır, yaşadığı olay sonrası tiryakilikten kurtuldu. Yaşadığı hafıza kaybı nedeniyle sigara içtiğini dahi hatırlamayan Tanrıtanır, alacak ve vereceklerini de unuttu.

Yaşadıklarını anlatan Tanrıtanır, örümceğin ısırmasının ardından tüm dengesinin bozulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Örümcek ısırdıktan sonra bilincimi kaybetmişim. Arkadaşlarım, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine götürmüşler. Orada tedavi altına alındım. Beni ısıran örümceği de üniversiteye götürüp incelediler ve karadul cinsi olduğunu belirlediler. Tedavimin ardından taburcu edildim. Olaydan önce günlük 2 paket sigara içerdim olayın ardından yaşadığım hafıza kaybı nedeniyle sigara içtiğimi de hatırlamadım. Şimdi sigara içmiyorum.''

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi Ana Bilim Dalı Başkanı Bülent Özbay, Tanrıtanır'ın hastaneye ilk geldiğinde oksijen yetersizliği sorunu bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Hastanın solunum yolları daraldığı için pozitif basınçlı vantilatör adını verdiğimiz cihazlar ve maskeyle solunumuna yardımcı olduk. Üst solunum yolunda bir daralma olduğu için oksijensiz kaldı. Anında müdahale yapmamıza rağmen hastaneye getirilinceye kadar geçen evrede oksijensizliğe bağlı olarak hafıza kaybı yaşamış…”

         KİŞİSEL YAKLAŞIM; Ortadoğu Coğrafyasının Tek;”Demokratik, laik, sosyal, İnsan haklarına saygılı ve hukukun üstünlüğüne inanan TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ; DEVLETİ VE ÜLKESİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK DAHİLİ VE HARİCİ  KARADUL SALDIRILARINDAN HAKK SAKLASIN. *İ DURAKİ*

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home